Ökse otu, teneffüs yolu hastalıklarına karşı beden direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için halk ortasında epeyce sık tüketilen bir bitkidir. Özel karışım ve kür tanımlarıyla hazırlanan ökse otu, şiddetli öksürük ve boğaz ağrısının kısa müddette güzelleşmesi için kullanılır. Ökse otu, uzun vadede bedeni toksinlerden arındırarak kanser hücrelerine karşı değerli bir direniş göstermektedir…
-
Kanser hücreleriyle savaşır.
-
Solunum yolu hastalıklarına karşı beden direncini arttırır.
-
Yüksek tansiyonu istikrarlar.
-
Eklem ve kemik ağrılarına âlâ gelir.
-
Mide yanmasına ve ağrısını kısa müddette güzelleştirir.
-
Uyku kalitesini arttırır.
-
Ruh haline olumlu bir tesiri bulunur.
-
Ansksiyete bozukluğu ve gerilimi azaltır.
-
Regl ağrılarını hafifletir.
-
Vücudu toksinlerden arındırır.
-
Şiddetli öksürüğü dindirir.
Ökse otu çayını hazırlarken birinci olarak 1 bardak su kaynatılır. Akabinde kaynayan su büyükçe bir bardağa alınır ve üzerine 1 çay kaşığı kurutulmuş ökse otu eklenir ve üzeri kapatılır. Bu halde takribi 10 dakika bekletilir. Bekletip demlenen çay süzülerek içilebilir. Afiyet olsun…
Ökse otu faydası olduğu kadar ziyanlıdır da. Bu yüzden tüketim ölçüsüne çok dikkat etmek gerekir. Günde en fazla 1 bardak içilir ve 1 aylık tertipli kullanım sonrası 1 hafta kadar orta verilmesi tavsiye edilir. Ökse otu çok tüketildiğinde zehirlenmelere ve alerjik tepkilere neden olabilir.